Projecten 

Direct Ship finance

Uit hun jasje groeiend aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag, kwamen de m² die SMK wilde afstoten als een geschenk voor DSF! Zij hebben nu op loopafstand van hun moederbedrijf een splinternieuw eigen kantoor!

KBvG Den Haag

Voor de vergaderkamer hebben we een massief notenhouten tafel geleverd die 9 verdiepingen over de trap naar boven moest….

Vanuit de duurzaamheidsgedachte is de bestaande tafel gedoneerd aan bedrijfskleding bedrijf Dutch-n-Decent van Corné Baldwin.

Haagse Sport Centrale

In opdracht van de Gemeente Den Haag hebben wij het kantoordeel van de voormalige RAC hallen in Laak een nieuwe corporate identity gegeven.

RAC stond voor Rijks Automobiel Centrale en diende voor het onderhoud van voertuigen van de overheid. Sinds 2000 zijn de hallen eigendom van de gemeente Den Haag en is het een evenementen locatie geweest. Na faillissement van de uitbater bleef het stil in de prachtige hallen. Gelukkig heeft een ondernemende ambtenaar van Sport het voor elkaar gekregen 1 van de hallen te laten verbouwen tot een olympische skeetboardbaan. De enige in Nederland, waardoor dit het centrale punt zou worden voor de skeetsport. Het aangrenzende kantoorpand mochten wij “gereed maken” om sport gerelateerde bedrijven aan te trekken.

Authenticiteit in Laak.

Ontwerp: Louisa de Ronde,  Marts’ Projectmanagent

 

Okura Amsterdam

Voor de executive lounge van het Okura hotel in Amsterdam, alsmede ook de Imperial Suite hebben wij een aantal luxe decoratieve elementen verzorgd, geheel passend in de serene stijl van het interieur.

Nexstep-Nieuw Babylon

EBN Energie Beheer Nederland

Voor EBN hebben we de vraag gekregen om een kantoor voor ze in te richten met tweedehands meubilair. Mooie duurzame gedachte, want hoe langer producten in gebruik blijven, des te langer duurt het voor ze in een afvalstroom terecht komen. Niet te verwarren met “circulair”, want dat zou betekenen dat het product een andere functie had gekregen of was hergebruikt op materiaalniveau.

 Schitterend toeval was dat rondom deze verhuizing er een akoestisch drieluik bedrukt met een afbeelding van een productieplatform van de NAM beschikbaar kwam.

Een van de onderdelen van EBN is Nexstep, wat een samenwerking is voor het opruimen van ongebruikte olie- en gasplatforms in de Waddenzee.

Ondertussen is Nexstep verhuisd naar het Lange Voorhout en hebben uiteraard de inrichting meegenomen en weer aangepast en uitgebreid met tweedehands verlichting en vergadertafel.

JOGG-bedrukt-doek-met-logo

JOGG Jongeren op Gezond gewicht

Voor Jogg hebben we een aantal projecten uitgevoerd: de inrichting van de huidige vestiging aan de Casuariestraat en de uitbreiding die zij konden regelen op dezelfde etage. Een ontzettend leuke organisatie met een mooie boodschap.


Cordaid

Bij Cordaid kregen we de vraag om te onderzoeken of zij samen met “vakbroeder” Hivos in een nieuw gebouw in Den Haag zouden passen. Zowel praktisch gezien als ideologisch. Kunnen beide organisaties apart van elkaar in de nieuwe opzet, mogelijk met gemeenschappelijk vergadercentrum en restaurant of misschien wel helemaal gemixt? Dat vroeg om een gedegen vooronderzoek betreffende de cultuur en werkwijze van beide organisaties. Uiteindelijk is gekozen voor volledige zelfstandigheid van beide organisaties, wat geresulteerd heeft in een compleet eigen invulling van beeld en functie.

Vanuit een volledig kale (met deels nog te slopen interieur) kantoorvloer naar een fris nieuw kantoor met een compleet eigen signatuur en volledig van deze tijd, want Cordaid had al vroegtijdig in  de gaten dat overleg in al z’n vormen één de belangrijkste pijlers is op de werkvloer. Vandaar van treincoupe tot aan loungeplek, vergaderkamer en multifunctionele “kantine”, waar gedurende de dag vollop overleggen gehouden kunnen worden onder het genot van de beste koffie in het pand!

In samenwerking met : Marts’ Projectmanagement

Ontwerp: Louisa de Ronde

 

Hivos

Hivos directie en Cordaid directie kenden elkaar goed, waardoor het idee is ontstaan om gezamenlijk naar nieuwe huisvesting te gaan kijken: Cordaid had een te grote behuizing en dus een te duur huurcontract en Hivos zat in een gedateerd kantoorpand in Den Haag met gebrek aan onderlinge zichtbaarheid. Besloten werd dus om de Raamweg te verlaten voor een energiezuinig pand op een locatie midden in de stad, met een binnentuin waar het de rust zelve is. Hivos hebben we een heel eigen traject doorlopen ten opzichte van Cordaid, met een eigen interieurarchitect die het beeld en de functie voor Hivos heeft ingevuld en gewaarborgd.

In samenwerking met : Marts’ Projectmanagement

Ontwerp: Robin Rook

 

SMK Stichting MilieuKeur

SMK zat nog in een huurcontract op het Alexanderveld, toen hen werd voorgesteld om het huurcontract af te laten kopen waardoor een nieuwe huurder haar intrek kon nemen op die locatie. 

Op uitnodiging van COG makelaars heeft Wielenga Projectinrichting wat rekensommetjes gemaakt met betrekking tot de afkoopsom van het huurcontract. Met deze som kon de huidige locatie van casco naar turnkey worden omgezet. Onder de bezielende leiding van Gijs Dröge hebben we een mooi resultaat kunnen neerzetten in samenwerking met interieurarchitect Louisa de Ronde van Marts’ Projectmanagement. Ondertussen is er al een post-Corona aanpassing geweest, waarbij SMK haar vergaderdeel van de etage heeft afgestoten en heeft onderverhuurd aan DSF. Alle bestaande wanden zijn hergebruikt op het SMK deel van de etage.

 

 

Overheid
Den Haag

2500 m² kaal en oud pand troffen we aan op het Lange Voorhout, met een mooi klassiek pand aan de straatzijde en een jaren 70 aanbouw tot aan de Hoge Nieuwstraat. Alles aan dit pand is aangepast tot en met energiezuinige gevels aan toe. Samen met Guus Boudestein heeft Wielenga Projectinrichting hier een prachtig concept neergezet met in achtneming van de grilligheid van de organisatie (onderzoeksteams) en dus de behoefte aan privacy én flexibiliteit. Hierdoor zijn werkruimtes gecreëerd met speciaal gemaakte grote glazen schuifdeuren waardoor ruimtes gesloten kunnen zijn of verbonden met elkaar in openheid. 

Er is veel aandacht besteed aan akoestiek en energiezuinige verlichting.

Ontwerp: Guus Boudestein

Interieurbouw: Produkt uit Den Haag.

Pink+Nelson Van Bylandthuis

Pink + Nelson
P1

Voor het toenmalige hoofdkantoor van P1 (ondertussen overgenomen door Q-park) de inrichting uitgevoerd volgens ontwerp van CBRE, met een eigen invulling op product niveau.

 

IQ
Innovation Quarter

Voor IQ hebben wij een ogenschijnlijk moeilijke klus moeten klaren: 

Realiseer op hetzelfde vloeroppervlak 2x zoveel werkplekken!

Dat betekende het voorgaande concept van CBRE overhoop halen en de situatie omdenken. De uitdaging is gelukt met zelfs een uitbreiding met 2 “bila” kamers. Deze operatie is in meerdere fases uitgevoerd omdat tijdens deze verbouwing werd doorgewerkt.

Ook op de dependance in Rotterdam oa een fraaie muurvisual verzorgt.

Filmpje is het jaarcongres in 2018 in de Duikbootloods in Rotterdam. Wat een spectaculair beeld leverde dat op tijdens de toespraak van Aboutaleb!

Ontwerp: Guus Boudestein

 

Dierenbescherming-ombouw-entree-Den-Haag

Dierenbescherming

De dierenbescherming heeft haar hoofdkantoor in Den Haag. Bij de laatste verhuizing naar één van de voormalige KPN gebouwen is een bijzonder ontwerp ontstaan met bureau Lisa, waarin geen mogelijkheid onbenut is gebleven om dieren te integreren in de werkomgeving.

Wielenga Projectinrichting heeft alle visuele presentaties, speciaal behang en interieurbouw mogen uitvoeren.

Ontwerp: Bureau Lisa

Interieurbouw: Visker interieurbouw

 

Workstreampeople Anywhere365

Workstreampeople was voorheen gevestigd in het hoofdgebouw van de Van Nelle fabriek. Toen de gelegenheid zich voordeed om 2 van de hallen aan het water te kunnen huren sloeg Gijs Geurts van WSP toe. Een hele uitdaging want je hebt ineens een onvoorstelbare hoeveelheid m³ die moet gaan aanvoelen als een “gemoedelijke” hippe werkplek. 

Vanwege het gebrek aan aparte ruimtes hebben we vergaderunits mogen leveren in de kleuren van het logo.

Anywhere365 is standaard terug te vinden in de FD Gazelle lijst.

 

Connekt

Connekt

Onder begeleiding van interieurbureau Ateliers uit Delft hebben wij de inrichting mogen verzorgen met het losse meubilair voor Connekt, een platform organisatie uit de logistiek.

Connekt was al enigszins een voorloper op duurzaamheid, omdat zij hebben gekozen voor 2ehands meubilair in plaats van nieuw. Dat is aardig gelukt in combinatie met de prachtige authentieke omgeving van een oud fabrieksgebouwtje dat stevig onder handen is genomen door Ateliers met behoud van het karakter van het gebouw. Mooie ruwhouten aftimmering van de trappartij bijvoorbeeld. Prachtig detail is de omloop op de 1e verdieping die zij verbonden hebben door een glazen vloer! Hierdoor lijkt het net een inpandig zwembad. Bijzonder resultaat van Ifke Brunings en Patricia Hessing.

Mooi staaltje “out of the box” denken.

Ontwerp: Ateliers Delft

Foto’s: Studio Moni

CRH Europe in gebouw The Rock van Erick van Egeraat

CRH Holding

In 2013 kreeg ik van toenmalig directeur Eric Bax het vertrouwen om de vestiging in het WTC Amsterdam, te verhuizen naar “the Rock” aan de overkant van de snelweg. Eric heeft samen met zijn vrouw mij heel erg gestimuleerd om kleur te brengen in de inrichting. Een bijzondere plek toen de “Zuid-as” nog in z’n kinderschoenen stond.

Ontwerp: Dirk van Berkel

Foto’s: Stephanie Riquois

 

KPN Hoofdkantoor

Onder de vlag van Lensvelt heb ik deze prestigieuze opdracht mogen uitvoeren voor de raad van bestuur van KPN, toentertijd onder leiding van Eelco Blok.

Het heeft geresulteerd in allerlei mooie maatwerkoplossingen, waaronder 2 grote boardroomtafels met ingebouwde AV voorzieningen en bekabeling, als ook de werkplekken voor de PA’s vna het bestuur, op de bestuursvloer.

Openheid en transparantie waren de uitgangspunten, waardoor de bestuursleden allen aan 1 grote tafel wilden zitten.  De ombouw van de Stealthkasten in fineer is een prachtige oplossing gebleken. 

 

KPMG
Headoffice

Vergadercentrum KPMG verworven namens Lensvelt de opdracht voor het leveren van al het vergadermeubilair. Een immense opdracht aangezien alles moest worden uitgevoerd naar de ontwerphand van de bouwkundig architect Marcel van der Schalk, waardoor de vergadertafel terug kon naar de tekentafel!

Bijzonder resultaat met donker- en lichthout en middenstukken met craquelé glas. Bij de vergadertafels zijn speciaal dressoirs ontworpen in dezelfde stijl. De vergadertafels zijn uitgevoerd met speciaal ontworpen uittrekbare kabels voor stroom/data/AV, waardoor er nooit losse kabels op tafel hoeven te liggen en alle faciliteiten aanwezig zijn voor gebruik.

Leuk detail: de vergaderruimte die de sfeer moest krijgen van een woonkamer of vergelijkbaar, waardoor er een andere interactie zou ontstaan in de te voeren gesprekken. De ruimte is afgemaakt met prints van Edward van Vliet met zijn typerende Koi karper motieven op de muren en een speciaal geknoopt kleed met grafisch motief.

Tevens kantoor Den Haag op vergelijkbare wijze vorm gegeven.